Burgemeester Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg

Investor Readiness Session

Zorg ervoor dat u klaar bent om met investeerders te praten! Deze Investor Readiness Session is een workshop van twee uur die is ontworpen om u te helpen u voor te bereiden op beleggersbijeenkomsten. Het wordt geleid door de CEO van Leapfunder, Tienko Rasker. Meld je hier aan.

Datum en tijd
dinsdag 22 oktober
15:00 – 17:00 uur

Locatie
High Tech Campus Eindhoven
High Tech Campus 1
5656 AE Eindhoven

CEO meets startup

Als innovatieve startup maak je alles voor het eerst mee: nieuw in de markt, nieuwe klanten aantrekken, eerste medewerkers aannemen, managen van plotseling snelle groei, de eerste stappen over de grens. CEO’s van grote bedrijven hebben deze processen meermaals doorlopen en hebben daarmee een schat aan kennis en ervaring waarvan startups kunnen leren.

Als CEO heb je alles al meegemaakt en heb je behoefte aan innovatie, frisse ideeën en een andere kijk op de business. Startups brengen dingen mee waar CEO’s van kunnen leren.

Daarom organiseert OndernemersLift+ in samenwerking met Vijfsterrenlogistiek op woensdag 9 oktober al weer de zesde editie van ‘CEO meets Startup’. Een bijeenkomst om van elkaar te leren, te inspireren, te verbinden of misschien nog wel meer.

Dit is een besloten evenement, dus deelnemen is alleen mogelijk op uitnodiging. Meld je daarvoor aan voor een Check-In. Klik hier voor meer informatie over dit evenement.

Datum: woensdag 9 oktober 2019
Tijdstip: inloop 13.30 uur, programma 14.00 tot 18.00 uur
Locatie: Logistics House in Dome-X, Kanaalstraat 12b te Oss

Fontys Booster Weekend

In twee dagen een sterke onderneming opzetten
Het Fontys Centrum voor Ondernemerschap (CvO) biedt kansen aan waarbij jij als starter hulp kan krijgen op diverse vlakken; juridisch, financieel, marketing & communicatie, ICT en P&O. Op vrijdag 4 oktober en zaterdag 5 oktober organiseert het CvO een startupweekend waarbij alle disciplines samenkomen en jij concreet verder geholpen wordt. Daarnaast ontmoet jij dit weekend ook mede-studentondernemers.

Er zijn geen kosten verbonden voor Fontys-studentondernemers aan het weekend, maar er wordt wel een actieve houding verwacht. Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan!

Fontys Centrum voor Ondernemerschap
Professor Goossenslaan 1-04
5022 DM Tilburg

Be Brave Startupborrel

Hapje, drankje, netwerken. De Be Brave Startupborrel is een laagdrempelige netwerkborrel voor Brabantse startups, business developers en investeerders. Zo’n 10 keer per jaar organiseren we deze borrel in de ‘woonkamer’ van Braventure aan de Spoorzone in Tilburg.

Programma

Donderdag 12 september
17.00 – 19.00 uur
Locatie
Burg. Brokxlaan 12, Gebouw 88 (2e verdieping)
5041 SB Tilburg
Aanmelden: info@braventure.nl

Business and Beers: pitchworkshop

Als startup founder pitch je je idee vele keren voor diverse doelgroepen; potentiële klanten, teamleden, partners en investeerders. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Hoe maak je snel je toegevoegde waarde duidelijk? Hoe houd je de aandacht vast? Dit en nog veel meer leer je van startup addict Maurice Bakker tijdens de pitchworkshop gegeven op dinsdag 10 september in Grasso. Ga samen met mede-ondernemers onder begeleiding aan de slag met je pitch. Vol = vol, dus meld je snel aan via eventbrite.

Grasso, space for digital minds
Parallelweg 30
5223 AL ‘s-Hertogenbosch

15.45 uur: ontvangst
16.00 uur: workshop
18.00 uur: borrel

Slim omgaan met kennis bij samenwerking

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als startup of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u dit proces effectiever aanpakt. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker en neemt veel wantrouwen weg.

Goede voorbereiding, grotere slagingskans
Tijdens deze workshop wisselen theorie, praktische voorbeelden en opdrachten elkaar af. U leert:

 • dat u van tevoren moet nadenken over de kennis die u wilt delen;
 • hoe u zich het best kunt voorbereiden op een samenwerking;
 • waar u op moet letten bij het selecteren van samenwerkingspartners;
 • op welke momenten u afspraken moet maken over intellectueel eigendom (IE);
 • welke afspraken u moet maken over knowhow of intellectueel eigendom;
 • hoe u opbrengsten en eigenaarschap van het intellectueel eigendom kunt verdelen.

Benodigde basiskennis
Voor het volgen van deze workshop is enige basiskennis vereist. Wij gaan ervan uit dat u bij aanvang inzicht heeft in:

 • de belangrijkste IE-rechten, zoals vermeld in de brochure ‘Stel uw Intellectueel Eigendom veilig‘.
 • op welke momenten informatie uit IE-databanken uw innovatieproces kan verbeteren.

Aanmelden
U kunt zich online aanmelden voor deze workshop. Inloop vanaf 12.45 uur, de workshop start om 13.00 uur. Liever op een andere datum? Kijk in de octrooiagenda.

Locatie
Kamer van Koophandel
John F. Kennedylaan 2
5612 AB Eindhoven

Zelf op zoek in octrooidatabanken

Bent u regelmatig actief met technische innovatieprocessen? U kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe u dat aanpakt, leert u in deze workshop.

Octrooidatabanken
Octrooidatabanken zijn met meer dan 100 miljoen octrooipublicaties een bron van inspiratie om tijdens uw innovatieproces tijd en geld te besparen. Zij geven u informatie voor uw eigen productontwikkeling, maar ook over de ontwikkelingen op uw vakgebied en over concurrenten.

Door deze informatie op tijd te bekijken voorkomt u dat u het wiel opnieuw uitvindt of dat u inbreuk maakt op rechten van anderen. Daarnaast geeft octrooi-informatie inzicht in bijvoorbeeld strategische samenwerkingspartners.

Slim zoeken
Tijdens deze workshop wisselen theorie, praktische voorbeelden en klassikale en individuele opdrachten elkaar af. U leert:

 • verschillende methoden om slim te zoeken in octrooidatabanken;
 • de eerste stappen om zoekresultaten te interpreteren;
 • de geldigheid van octrooien te checken;
 • hoe u automatisch op de hoogte blijft van de nieuwste octrooipublicaties op uw vakgebied.

Het zoeken in de octrooidatabanken gebeurt met Engelstalige woorden. De workshop zelf is in het Nederlands.

Benodigde basiskennis
Voor het volgen van deze workshop is enige basiskennis vereist. Wij gaan ervan uit dat u bij aanvang inzicht heeft in:

 • de belangrijkste Intellectueel Eigendom (IE)-rechten, zoals vermeld in de brochure ‘Stel uw Intellectueel Eigendom veilig‘.
 • op welke momenten informatie uit IE-databanken uw innovatieproces kan verbeteren.

Aanmelden
U kunt zich online aanmelden voor deze workshop. Inloop vanaf 12.45 uur, de workshop start om 13.00 uur. Liever op een andere datum? Kijk in de octrooiagenda.

Locatie
High Tech Campus
High Tech Campus 1
5656 AE Eindhoven

Durf te vragen, bescherm uw idee

Vindt u het lastig om te bepalen hoe u uw ideeën kan beschermen? U bent hier niet alleen in, veel ondernemers hebben dezelfde vragen. Doe mee aan Durf te vragen en gebruik de kennis van andere ondernemers voor uw vraagstukken. Of help uw collegaondernemers mee met het bedenken van oplossingen.

Tijdens deze bijeenkomst richten we ons op ‘intellectueel eigendom’ en het beschermen van uw ideeën. Er zijn twee experts aanwezig van het Octrooicentrum Nederland en BOIP (Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom). Zij beantwoorden samen uw vragen over intellectueel eigendom.

Waarom u Durf te vragen niet mag missen

 • U kunt de kennis en ervaring van andere ondernemers gebruiken voor uw eigen vraagstuk.
 • U krijgt tips en tricks van experts op het gebied van intellectueel eigendom om kansen te benutten.
 • U krijgt antwoord op en oplossingen voor uw beschermingsvraagstuk.

Durf te vragen is vooral interessant voor

 • Ondernemers die worstelen met een dilemma.
 • Ondernemers die nieuwsgierig zijn naar hoe andere ondernemers hun zaken aanpakken.
 • Ondernemers die slim samenwerken binnen en buiten hun eigen netwerk.

Aanmelden
Lees meer over dit evenement en meld u aan op de site van KVK.

Basis van intellectueel eigendom

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Leer in één middag de basis over hoe u uw technische innovatieproces efficiënter en beter maakt door intellectueel eigendom (IE) te gebruiken als bescherming en als informatiebron.

Tijd en geld besparen
Tijdens deze workshop leert u wat IE is, in welke fasen van uw innovatieproces u IE gebruikt en hoe u met IE tijd en geld kunt besparen. Theorie, praktische voorbeelden en opdrachten wisselen elkaar af. U krijgt basiskennis over:

 • waarom het belangrijk is om uw plannen voor IE af te stemmen op uw bedrijfsstrategie
 • hoe uw innovatietraject goedkoper en sneller wordt door gratis beschikbare octrooipublicaties met technische detailinformatie
 • wat deze gratis octrooi-informatie u vertelt over de activiteiten van uw concurrenten, maar ook uw (potentiële) markt
 • waarop u moet letten als u samen met anderen innoveert
 • de verschillende beschermingsvormen zoals auteurs-, merk-, model-, octrooirecht en bedrijfsgeheimen

Na deelname aan deze workshop hebt u voldoende kennis om de verdiepende workshops van Octrooicentrum Nederland te volgen.

Aanmelden
U kunt zich online aanmelden voor deze (gratis) workshop. Inloop vanaf 12.45 uur, de workshop start om 13.00 uur. Liever op een andere datum? Kijk in de octrooiagenda.

Locatie
Kamer van Koophandel
John Fitzgerald Kennedylaan 2
5612 AB Eindhoven

The NEXT product

Steeds vaker wordt technologie toegevoegd aan een product om meerdere redenen: nieuwe gebruiksmogelijkheden, gebruiksvriendelijker, nieuwe markten. Maar hoe kom je van een idee tot een succesvol product? Met het organiseren van het congres & expo ‘The NEXT product’ probeert het Mikrocentrum technische bedrijven en startups te koppelen aan de juiste partners om ze zo de benodigde handvatten te bieden om hun volgende generatie product vorm te geven.

Aanmelden is gratis en kan via deze link.

Praktische informatie
Datum: 10 september, 09.00 – 17.00 uur
Locatie: Mikrocentrum, De Run 1115 in Veldhoven