Burgemeester Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg

Startkapitaal

Een grote uitdaging van een startende ondernemer is het aantrekken van investeringen. Wij begeleiden startups naar het Brabantse Startup Fonds voor leningen van €50.000 tot €350.000. Zo bieden we toegang tot financiering!
Lees meer

Kennis

Hoe maak je van jouw droom werkelijkheid? Hiervoor is niet alleen een portie geduld nodig, maar ook antwoord op allerlei brandende vragen die jou bezighouden. Onze business developers adviseren en begeleiden jou graag!
Lees meer

Community

Onthoud dat je startup valt of staat met een groot en divers zakelijk netwerk. Op een laagdrempelige manier brengen we jou in contact met andere ondernemers uit de regio. Maak gebruik van onze community!
Lees meer

Startkapitaal

Startups hebben vaak moeite met het vinden van financiering om een product te kunnen ontwikkelen. Braventure helpt je daarbij. Ons programma kan je onder andere begeleiden naar het Brabant Startup Fonds voor startupleningen tussen de € 50.000 en € 350.000. Het fonds maakt toegang tot financiering in de vroegste fase van de financieringsketen mogelijk. De provincie Noord-Brabant heeft dit fonds opgericht en gevuld met €10 miljoen. Aanvragen voor een startuplening lopen via Braventure. Wij werken met professionele business developers die de financieringsaanvraag op jouw specialistisch gebied in behandeling nemen. Samen gaan jullie op zoek naar het juiste financieringsinstrument. Je aanvraag moet dan wel binnen de criteria van het Investeringsreglement passen.

Het Brabant Startup Fonds richt zich op de eerste fase van het ondernemerschap: het uitwerken van ideeën en het ontwikkelen van een beginnend bedrijf. Brabant is dankzij het startupfonds voor de komende vijftien jaar verzekerd van een financieringsmogelijkheid voor startups. Bedrijven, die winst maken, lossen hun startuplening aan het eind van de looptijd af bij het fonds. Het fonds kan hierdoor het geld opnieuw investeren in andere beginnende bedrijven.

De investeringscommissie adviseert de fondsmanager van het Brabant Startup Fonds over aanvragen voor een startuplening. Het advies is voor de fondsmanager niet bindend. De investeringscommissie bestaat uit drie externe leden met expertise op het vlak van entrepreneurship, innovatie en financiering. De aandeelhouder van het Brabant Startup Fonds benoemt de leden van de investeringscommissie.

Vragen die je helpen bij het formuleren van de financieringsaanvraag:

  • Voor welk probleem heb je een oplossing?
  • Wie zijn je (toekomstige) klanten en zijn zij bereid om voor je oplossing te betalen?
  • Wie zijn je concurrenten en wat hebben zij te bieden?
  • Wat maakt je propositie interessant voor investeerders?
  • Wat heb je tot nu toe bereikt?
  • Wat heb je verder nodig om succesvol te worden?

Aanvraag indienen

Businessdevelopers-overleg

Expertpanel

Investeringscommissie

Toekenning financiering

Are you brave enough to join us?

Een slim bedrijfsidee? Een gezonde portie ambitie om een eigen bedrijf op te starten en te groeien? Voldoende doorzettingsvermogen om er een succesvolle onderneming van te bouwen? Laat zien dat je lef hebt, overtuig ons en neem deel aan ons startupprogramma!