Burgemeester Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg

Startkapitaal

Een grote uitdaging van een startende ondernemer is het aantrekken van investeringen. Wij begeleiden startups naar het Brabantse Startup Fonds voor leningen van € 50.000 tot € 350.000. Zo bieden we toegang tot financiering!
Lees meer

Kennis

Hoe maak je van jouw droom werkelijkheid? Hiervoor is niet alleen een portie geduld nodig, maar ook antwoord op allerlei brandende vragen die jou bezighouden. Onze business developers adviseren en begeleiden jou!
Lees meer

Community

Onthoud dat je startup valt of staat met een groot en divers zakelijk netwerk. Op een laagdrempelige manier brengen we jou in contact met andere ondernemers in de regio. Maak gebruik van onze community!
Lees meer

Community

Braventure is het startupprogramma van twee Brabantse universiteiten, vier hogescholen en zeven ontwikkelingsmaatschappijen: Tilburg University, TU/e, Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool, Breda University of Applied Sciences, HAS Hogescholen, Ondernemerslift+, Brainport Development, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Midpoint, REWIN, Agrifood Capital en de BIM. Gezamenlijk hebben zij een jarenlang trackrecord op het gebied van startupondersteuning, waardoor we bij Braventure alle kennis en de community in huis hebben om jouw startup verder te helpen, te versnellen en een zakelijk netwerk op te bouwen.

De startupcommunity bestaat uit, je raadt het al, startups, startup-alumni, business developers, mentoren, specialisten, het onderwijs, het bedrijfsleven, investeerders en het netwerk van alle partners in de verschillende regio’s en disciplines. Hierbij kan je denken aan High-Tech, Soft-Tech, Logistiek, Agrifood, Big Data en Health-Tech. Uit de startupcommunity komen oneindig veel nieuwe combinaties en ideeën tot stand. Zo komen naast nieuwe startups ook initiatieven binnen bestaande bedrijven versneld van de grond. Daarnaast vind je via het netwerk snel antwoord op je vragen en toegang tot specialistische kennis en middelen. Continuïteit in het startupecosysteem is essentieel. Startups floreren namelijk in een ecosysteem van open innovatie, waarin zij expertise, infrastructuur, kapitaal, kenniswerkers en een community van partners vinden.

Universiteiten en hogescholen verbinden zich in toenemende mate aan ondernemersinitiatieven. Zij zien op hun beurt hoe het gebrek aan aansluiting op de arbeidsmarkt vraagt om goede begeleiding van een groeiende groep ondernemers. Dankzij Braventure sluiten de verschillende partners in het Brabantse ecosysteem de gelederen en is er één aanpak voor Brabantse startups. Daarnaast helpt het Brabant Startup Fonds hen bij het vervullen van een basisvoorwaarde voor succes: financiering om tot product-markt-fit te komen.

Op dit moment organiseren we een keer per maand de Be Brave Startupborrel voor startups waaraan een inhoudelijke workshop vooraf gaat. Een aantal keer per jaar start er een startupprogramma van vier weken, er wordt jaarlijks een startupcommunity event georganiseerd met alle partners en op hun beurt organiseren zij op eigen locatie zelf ook nog diverse startupevents. 

Are you brave enough to join us?

Een slim bedrijfsidee? Een gezonde portie ambitie om een eigen bedrijf op te starten en te groeien? Voldoende doorzettingsvermogen om er een succesvolle onderneming van te bouwen? Laat zien dat je lef hebt, overtuig ons en neem deel aan ons startupprogramma!