Stel je nou eens voor. Je geeft niet alleen een boost aan je studie of bedrijf maar werkt ook mee aan een betere wereld. Hoe tof is dat? Met Innovation Makers Agrifood daagt de provincie studenten en startups uit om innovatieve oplossingen voor de agrofoodsector te bedenken.

Innovation Makers Agrifood is een challenge en stimuleert innovaties die er echt toe doen. Innovaties die bijdragen aan de oplossing van de huidige maatschappelijke vraagstukken en maken de wereld een stuk beter en mooier ook in de toekomst. En daarvoor is jouw onbevangen blik onontbeerlijk.

De challenge
Innovation Makers Agrifood is een challenge waarbij studenten en startups samen met ervaren professionals uit het bedrijfsleven en docenten aan de slag gaan met real life vragen uit de agrofoodsector. Welke vragen deze zijn, dat weten we nog niet. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties zullen hersenkrakers uit hun praktijk aandragen waarvoor zij nog geen oplossing hebben gevonden. De concepten kunnen ons niet gek genoeg zijn als ze maar antwoord geven op de uitdagingen van de praktijk en bruikbaar zijn voor de markt en de consument. Laat je kennis en creativiteit maar botvieren!
Er zijn geen kosten verbonden aan de challenge.

Het programma
De challenge duurt van september tot medio december 2019 en vindt plaats op verschillende locaties in Brabant. Tijdens de challenge organiseren we 7 bijeenkomsten waarin je in projectgroepen aan een real life opdracht uit de praktijk werkt.

  • Tijdens de Meet up kun je kennismaken met de uitdagingen van de challengers en er één van aannemen.
  • In 3 masterclasses inspireren topsprekers je over de onderwerpen van de challenge: Future Food, Hightech Farming en Food Value.
  • De Innovation Network Meeting en de Hackaton helpen jou je opdracht af te ronden.
  • Bij de Catch up geven de challengers en vooraanstaande deskundigen feedback op je concept.
  • Het Innovation Festival is de feestelijke afsluiting van de challenge.

Interesse?
Heb je interesse? Neem dan contact op via ima@brabant.nl. Op www.brabant.nl vind je ook meer specifieke informatie voor studenten, startups en challengers. En als je het nu al zeker weet, kun je inschrijven.

De challenge is een initiatief van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met Agrifood Capital, GrowCampus, OndernemersLift+ en Braventure, en is kosteloos toegankelijk voor studenten en startups.

Bron: Provincie Noord-Brabant