De Jamfabriek is een dynamische vestigingsplek voor startups en scale-ups in ’s-Hertogenbosch op het gebied van onder andere Food. Hier helpt de BIM, samen met haar partners, kansrijke ondernemers bij het starten of laten groeien van hun bedrijfsactiviteiten.

De Jamfabriek bereidt zich met een duurzame verbouwing, prachtige shared facilities zoals een proefkeuken, laboratorium en auditorium en de thematisering naar food, voor op de toekomst. Onlangs besloot het college van B&W om gebouweigenaar NV BIM een lening te verstrekken voor de verbouwing van de kantoorvleugel aan de Helftheuvelweg.

Waar De Jamfabriek zich tot nu toe op meerdere sectoren richtte, ICT, health en agrifood, thematiseert De Jamfabriek na de verbouwing rondom food. Dit sluit aan bij de pijlers van de gemeente
’s-Hertogenbosch, waarvan food er één is. Er is grote vraag naar innovatie op het gebied van food, mede om oplossingen te kunnen bieden voor toekomstige vraagstukken.

In De Jamfabriek is ruimte voor zowel startups, scale-ups en adult/corporate ondernemingen om zo een goede afspiegeling van de totale sector te borgen en de juiste synergie te creëren. Startende ondernemers in de sector food en food-gerelateerd blijven dus, net als nu, deel uit maken de community. Maar ook food-gerelateerde ondernemers die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen of studenten die verbinding zoeken met het bedrijfsleven weten de weg naar De Jamfabriek te vinden.

Een plek in De Jamfabriek is meer dan huisvesting alleen, hier maak je deel uit van de dynamische omgeving van een community. Voor jonge innovatieve bedrijven is er ondersteuning, bijvoorbeeld bij het realiseren van hun groeidoelstellingen. Daarnaast zijn er verschillende financieringsmogelijkheden voor ondernemers.

Neem voor meer informatie over De Jamfabriek contact op met Kim Helmer, communitymanager bij NV BIM: khelmer@nvbim.nl.

Bron: NV BIM