Per 1 januari 2019 is Robert Koelman aangesteld als business developer bij NV BIM. Zijn werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op het begeleiden van startups, onder meer van het Brabantse startupprogramma Braventure. Braventure, waarvan NV BIM één van de partners is, is het startupprogramma van de twee Brabantse universiteiten, vier hogescholen en zes ontwikkelingsmaatschappijen. Robert: ”Met mijn bancaire ervaring in de zakelijke financieringsbranche draag ik bij aan de ambitie om de economische bedrijvigheid in en rondom ‘s-Hertogenbosch te stimuleren. De stad waarin ik geboren ben, waar ik graag vertoef en waarvoor ik me nu ook graag zakelijk inzet.” Robert komt uit ‘s-Hertogenbosch en woont met zijn vrouw en drie kinderen in Vught.

Bij Braventure vinden startups naast begeleiding, kennis en faciliteiten, ook de weg naar startkapitaal met het Brabant Startup Fonds (BSF). Robert Koelman gaat met de inzet van het regionale netwerk een gezond ecosysteem voor startups en scale-ups realiseren. Hij werkt hierin samen met Leo van Schijndel, investment manager van het Bosch Investeringsfonds ((BIF), en met de andere business developers van de aangesloten partners van Braventure.

Maurice Horsten, directeur van de BIM: ‘‘We zijn verheugd met de komst van Koelman als business developer, hiermee wordt verdere invulling gegeven aan de twee belangrijkste pijlers van de BIM: participeren en ondersteunen. Met zijn kennis en ervaring kan hij vele startups verder helpen met hun groeidoelstellingen.”

Bron: NV BIM