Braventure, dat wordt de naam van het provinciebrede programma dat Brabantse startups gaat ondersteunen. Donderdag vindt de lancering plaats in Tilburg. Daar, in Station88 in de Spoorzone, gaat Braventure zich ook vestigen.

De twee Brabantse universiteiten, vier Brabantse hogescholen, de provincie Noord-Brabant en alle regionale ontwikkelingsmaatschappijen slaan de handen ineen voor deze alliantie. Die biedt startende ondernemingen financiering, kennis, community en faciliteiten.

Een kick-starter voor ondernemingen in hun eerste stappen op weg naar succes”, zegt Koen Becking, voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University in een persverklaring. Hij is voorzitter van de Brabant Startup Alliantie.

Brabant Startup Fonds
Een van de financieringsmogelijkheden is het nieuwe Brabant Startup Fonds (BSF). De provincie Noord-Brabant heeft dit gevuld met €10 miljoen voor het verstrekken van leningen. Het richt zich op de eerste fase van het ondernemerschap: het uitwerken van ideeën en het ontwikkelen van een beginnend bedrijf. Brabant is hiermee vijftien jaar verzekerd van een financieringsmogelijkheid voor startups.

De afgelopen jaren werd startupondersteuning in Brabant uitgevoerd door Starterslift, Brightmove en OndernemersLift+, en gefinancierd door de provincie en het rijk. De rijksbijdragen lopen af, er was een nieuwe constructie nodig.

Bron: Brabants Dagblad